Cranex startar akademi

Med en ökande omsättning och större serviceavtal har Cranex upprättat ett eget utbildningsprogram, för att fortsätta möta marknadens behov av bredd och spetskompetens. Inom Cranex Akademi får medarbetare möjlighet att utvecklas och bredda sina kunskaper — individuellt och tillsammans med företaget.

Efter att för två år sedan ha blivit utsedda till Årets Gasellföretag har Cranex fortsatt att växa, bland annat med ett heltäckande serviceavtal åt LKAB. Det har lett till att företaget nu startat Cranex Akademi för att utvecklas internt och även i framtiden möta marknadens krav.

”Vi vill säkerställa och vidareutveckla vår kompetens, som helhet och på individnivå, då vårt erbjudande bygger på kunskap. Men vi vill också få vår personal att känna trygghet i sitt arbete, och se långsiktigt på sitt arbete hos Cranex.” säger Johan Gustafsson, VD på Cranex.

Cranex Akademi innehåller fem nivåer med varierande mål och utbildningar. Det som börjar med grundläggande certifieringar och utbildningar leder till mer individuella valmöjligheter. I samma takt som utbildningsnivån höjs ökar även ansvaret hos den anställde.

”Som nyanställd ska man kunna se sin väg hos oss och hitta utvecklingsområden. De fem nivåerna finns till för att skapa tydlighet.” säger Johan.

Johanna Öhman