Fallolycka i kulsinterverket i Svappavaara

Det är med stor sorg som vi meddelar att en medarbetare och vän tragiskt har lämnat oss. 

Under fredagen den 27 juli inträffade en allvarlig fallolycka i kulsinterverket i LKAB Svappavaara. Ett förberedande arbete pågick när en gallerdurk i servicebryggan gav vika och medarbetaren föll cirka fem meter ner till rullhuset där hon landade på ett transportband. En kollega larmade omedelbart och hjärt- och lungräddning inleddes fram tills att ambulanspersonalen tog över. Hon transporterades till Umeå där hon tyvärr senare avled till följd av sina skador. 

Våra tankar går till den omkomne, samt till hennes familj och anhöriga. 

– För oss är säkerhet en grundpelare i vår verksamhet och en del av vårt erbjudande, både som leverantör och inte minst som arbetsgivare. I det här fallet är det en helt vanlig gångväg som blir en dödsfälla, och där ska det bara inte kunna ske.

Nu ska vi tillsammans med LKAB arbeta för att något liknande aldrig inträffar igen, samtidigt som vi samlar hela företaget till en gemensam minnesstund, säger Johan Gustafsson, VD på Cranex.

Johanna Öhman